8.3 C
București
joi, 18 aprilie 2024 - 8:12
No menu items!

Pasajul Olteniței, cel mai mare de pe Centura Capitalei, deschis circulației sâmbătă

spot_img

Pasajul Olteniței, cel mai important pasaj menit să fluidizeze traficul în zona de sud a Capitalei și în localitățile limitrofe din Ilfov, va fi deschis circulației începând de sâmbătă, 27 mai. Anunțul a fost făcut, miercuri, de ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu care a vizitat pasajul, alături de președintele Consiliului Județean Ilfov Hubert Thuma, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Irinel Scrioșteanu și deputatul PNL de Ilfov George Tuță. 

„Este un moment mult așteptat de toți cei care locuiesc în zonă, dar și de cei care tranzitează Centura Capitalei.
 
Acest pasaj va fluidiza circulația și va atenua ambuteiajele rutiere în zona de sud a Bucureștiului”, a scris Grindeanu pe Facebook. 
 
„Odată cu darea în trafic a pasajului Olteniței – Popești-Leordeni, se vor da în trafic și 3,6 km din Centura București lărgită la 4 benzi + 1,6 km modernizați din DN4.
 
Mai mult, continuăm dezvoltarea infrastructurii rutiere și îmbunătățirea conectivității cu o gândire integrată a lucrărilor de la Pasajul Olteniței – Popești-Leordeni, prin demararea unui proiect de lărgire a DN4 la 4 benzi, în colaborare cu Consiliul Județean Ilfov, prin domnul președinte Hubert Thuma, și cu Primăria orașului Popești-Leordeni, prin domnul primar Petre Iacob și domnul viceprimar George Adrian Ștefănescu”, anunța cu o săptămână în urmă și secretarul de stat Irinel Scrioșteanu. 
 
Raluca Dan