Partidul Mișcarea Populară intră cu stângul în Parlament FOTO

Udrea_Miscarea Populara 4

Partidul Mișcarea Populară (PMP) a început cu stângul prima zi în Parlament. Deputații care au părăsit PDL și au urmat-o pe Elena Udrea la Mișcarea Populară nu au dreptul, potrivit noului Regulament al Camerei Deputaților, să-și înființeze un grup parlamentar cu toate beneficiile care decurg de aici: spațiu, birotică, angajați și participarea la negocierile liderilor.

Când toate celelalte partide și-au ținut, luni, primele ședințe după vacanță, grupul Elenei Udrea s-a reunit la bufetul Camerei pentru o ședință de organizare. Pentru că nu aveau loc toți pe cele câteva fotolii, popularii au fost îndrumați către o sală neocupată, de la Comisia de politică externă,  ca să poată, măcar luni, să aibă puțin confort.

Ca la școală, toată ziua noii deputați înscriși în PMP s-au plimbat în grup compact pe holurile Parlamentului, atenți unii la alții să nu se piardă. Elena Udrea a stat în permanență în fruntea alaiului. “Ce-au ăștia? Le e frică de ceva de stau îngrămădiți unul într-altul?”, se întrebau colegii parlamentari văzându-i pe populari în gașcă și la plen, și la cafea, și la semnat prezența.

Deocamdată, reprezentanții PMP nu au făcut nici o cerere de constituire a unui grup parlamentar către Biroul permanent, dar, probabil, negociază cu liderii USL o variantă pentru a beneficia măcar de un spațiu al lor, să aibă unde-și lăsa hainele.

La Senat, situația e tragi-comică pentru partidul lui Dan Diaconescu. Președintele otevist a rămas fără grup parlamentar după dezertările de luni. Parlamentarii săi (doar patru la număr până luni, la ora 18.00 – n.r., trei senatori și un deputat) nu mai au nici sală de ședințe și nu mai pot ridica niciun fel de pretenții la negocieri.

Senatoarea PPDD Steliana Miron este prima victimă. Ea a fost înlocuită imediat din Comisia Juridică, locul ei fiind repartizat Ruxandrei Jipa de la USL, care-l pândea de mult. De altfel, senatoarea PPDD își mutase, luni, cu totul, biroul la bufetul Senatului și râdea amar, spunându-le colegilor că nici haina nu știe pe unde să și-o lase. “Rămân să sting lumina la PPDD, cel puțin anul ăsta”, a spus aceasta, întrebată fiind dacă nu cumva o bate gândul să se transfere la alt partid.

Oricum, cei doi trei senatori PPDD s-ar putea salva dacă senatorii PMP, și ei în căutare de oameni și portițe legislative, i-ar contacta pentru a forma, împreună, un grup al independenților.

Nicoleta Vera

NICIUN COMENTARIU