3 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 0:49
No menu items!

Partidul Mişcarea Populară, încurcat de un senator liberal

spot_img

senat

Senatul a dat miercuri o lovitură partidului Mişcarea Populară, adoptând un proiect de lege care interzice formaţiunilor politice să folosească numele sau prescurtările  mişcărilor, partidelor sau fundaţiilor înregistrate anterior.

Propunerea legislativă îi aparţine senatorului liberal Octavian Bot şi a fost depusă încă din luna aprilie a acestui an.

Potrivit articolelor de lege adoptate, fiecare partid politic va trebui să aibă denumire integrală, semn permanent şi prescurtare proprie, iar acestea trebuie să se deosebească clar de cele ale “partidelor, asociaţiilor şi fundaţiilor înregistrate anterior”. Având în vedere că Mişcarea Populară a fost iniţial fundaţie, partidul apropiat lui Traian Băsescu va fi nevoit – dacă şi deputaţii vor aviza pozitiv proiectul de lege – să îşi schimbe denumirea.

Şedinţa de plen a Senatului nu a fost lipsită, miercuri, de tensiuni. Deși nu are legătură directă cu Partidul Mișcarea Populară, Mihai Răzvan Ungureanu s-a opus vehement proiectului de lege, acuzându-i pe colegii senatori că nu respectă dreptul la liberă asociere.

În replică, Octavian Bot a explicat faptul că propunerea sa legislativă elimină posibilitatea inducerii în eroare a electoratului prin preluarea “bagajului” deţinut de alte asociaţii sau fundaţii care nu au avut ca interes zona politică.

Nicoleta Vera