20.2 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 19:01

Partidul lui Tăriceanu, abandonat de PSD în cursa electorală pentru primăriile din București

spot_img

PSD a validat numele candidaților pentru alegerile locale din Capitală și, totodată, a decis să meargă împreună cu UNPR la sectorul 2, dar separat de formațiunea lui Tăriceanu, ALDE, pentru toate primăriile de sector.

Gabriela Vrânceanu Firea este candidatul pentru Primăria Capitalei. La sectorul 1, Daniel Tudorache, sectorul 2 – Neculai Onţanu, sectorul 3 – Robert Negoiţă, sectorul 4 – Daniel Băluţă, sectorul 5 – Daniel Florea şi sectorul 6 – Gabriel Mutu. Lista a fost publicată pe pagina oficială de Facebook a lui Liviu Dragnea.

Preşedintele PSD a declarat, vineri, că social-democraţii au validat candidatura Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei şi au decis să meargă cu UNPR la sectorul 2, însă nu vor avea candidaţi comuni cu ALDE, pentru că „electoratele sunt puţin diferite”. „Doamna Firea va avea posiblitatea în perioada următoare, până la alegeri, să prezinte bucureştenilor care sunt proiectele dumneaei şi a echipei sale susţinute şi de PSD pentru Capitală (…) Am avut în ultimele zile discuţii cu colegii de la UNPR, la sectorul 2 vom merge în alegeri pe liste comune cu domnul Onţanu şi îl vom susţine pentru primăria sectorului 2”, a precizat Dragnea, la finalul şedinţei Comitetului Executiv al PSD.

Liderul social-democrat a mai susţinut că analizele făcute au arătat că cea mai bună variantă este aceea de a merge separat de ALDE în alegerile din iunie.

Cu ALDE a fost o analiză reciprocă, pe care am făcut-o şi noi şi dumnealor, din care a reieşit că şi pentru PSD şi pentru ALDE, din punct de vedere electoral, este mult mai bine să se meargă separat. Vorbim de electorate puţin diferite

Liviu Dragnea

Dragnea a mai afirmat că în felul acesta s-ar maximiza şansele pentru a obţine o majoritate în Consiliul General, după alegerile locale. „În ceea ce priveşte discuţiile avute în ultimele două luni de zile cu colegii de la ALDE şi UNPR, interesul nostru major a fost care sunt cele mai bune metode şi acţiuni pentru ca în Consiliul General să putem face majoritate PSD – UNPR şi ALDE. Şi vreau să fac o precizare importantă, care este necesară (…)PSD-ul nu face alianţă nici cu PMP, nici cu M10, M8, M5, nici cu PNL-ul, PSD vrea să facă majoritate în Consiliul General cu ALDE şi cu UNPR”, a susţinut preşedintele PSD.

Valeriu Motoc