10.5 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 3:06

Partidul lui Dan Diaconescu ar putea intra în Guvern

spot_img

Victor Ponta a declarat, miercuri, că nu exclude posibilitatea ca PP-DD să intre la guvernare

Dan-Diaconescu-DNA_WM

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, după o întâlnire între liderii PSD şi PP-DD, că nu exclude varianta ca această formaţiune să aibă un portofoliu ministerial. Ponta nu a exclus nici posibilitatea ca PP-DD să primească funcţii de secretar de stat.

Ponta a făcut aceste declaraţii după o întâlnire, la Palatul Parlamentului, la care au participat şi preşedintele executiv al PSD Liviu Dragnea, preşedintele PP-DD Simona Man și secretarul general al PP-DD Liviu Neagu. Victor Ponta a precizat că discuţiile vor continua.

Nu am semnat un protocol de colaborare, dar este foarte posibil să semnăm săptămana viitoare. A fost o primă întâlnire la nivel de preşedinte şi secretar general. Am discutat să colaborăm în primul rând la nivel local, la nivel parlamentar şi al nivel guvernamental, al polticilor guvernamentale“, a precizat Ponta.

Întrebat dacă PP-DD va fi cooptat la guvernare, Ponta a precizat că este posibil acest lucru, dar că încă nu s-a discutat la nivel de detalii.

“Este posibil acest lucru, dar nu am intrat în detalii, asta discută Liviu Dragnea cu secretarul general al PP-DD. Luni trebuie să prezentăm structurilor de conducere ale PSD propunerea finală”, a spus Ponta.

Întrebat dacă PP-DD ar putea primi inclusiv un portofoliu de ministru, premierul a spus că nu exclude nici acest lucru.

“Nu exclud această variantă, nu a fost nicio decizie azi. O să discutăm“, a adăugat Ponta, care a arătat că, dacă se va schimba structura politică a Guvernului prin cooptarea PPDD , atunci va trebui să meargă în Parlament pentru un nou vot.

Ponta a spus că PPDD nu a cerut nimic la negocierile privind colaborarea cu PSD.

În judeţe unde facem majorităţi, un vicepreşedinte e de la PSD, unul de la PP-DD. Colaborarea va fi în toate judeţele în care putem forma majorităţi. PSD nu rupe nicio alianţă, noi facem majorităţi cu PP-DD acolo unde PNL se aliază cu PDL“, a mai spus Ponta.

R.D.