11.2 C
București
marți, 13 aprilie 2021 - 3:42

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova va ataca rezultatele alegerilor la Curtea Constituțională

Voronin s-a arătat nemulțumit de faptul că Partidul Comunist Reformator a fost admis în cursa electorală de CEC

 Vladimir Voronin

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova va ataca rezultatele alegerilor parlamentare de duminică la Curtea Constituțională și va solicita ca președintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Iurie Ciocan, să fie tras la răspundere, a declarat marți, într-o conferință de presă, liderul formațiunii, Vladimir Voronin, citat de publicația Unimedia.

Voronin s-a arătat nemulțumit de faptul că Partidul Comunist Reformator a fost admis în cursa electorală de CEC, în ciuda unei hotărâri a Curții de Apel, în timp ce partidul “Patria” a fost exclus cu trei zile înainte de alegeri. Totodată, el a criticat faptul că nu a funcționat registrul electronic al alegătorilor.

În acest context, Vladimir Voronin a cerut demiterea membrilor Comisiei Electorale Centrale și tragerea la răspundere a președintelui Comisiei, Iurie Ciocan.

Este o farsă fără precedent comportamentul CEC. Să nu execuți decizia finală a Curții de Apel, în care țară se poate face așa ceva? CEC s-a făcut că nu observa încălcările participării blocului electoral. De fapt, duminica noi nu am participat la alegeri, ci la un referendum în care am decis pe ce dimensiune trebuie să se dezvolte R. Moldova. Noi nu credem că acest parlament va fi funcțional și noi suntem dispuși ca în zilele următoare să luăm decizia și să ne pregătim de noi alegeri parlamentare

Vladimir Voronin,

Liderul Partidului Comuniștilor

Liderul comuniștilor moldoveni a exclus posibilitatea unei coaliții cu partidele proeuropene sau cu socialiștii lui Igor Dodon (PSRM).