10 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 7:50

Partidul care îl așteaptă cu ușa deschisă pe Dacian Cioloș, ca premier al unui Guvern politic

spot_img

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat, joi, la Râmnicu Vâlcea că prim-ministrul Dacian Cioloș, neînregimentat politic, are „oricând deschisă ușa în PNL”.

Alina Gorghiu a făcut această dezvăluire în contextul alegerilor generale din toamna acestui an, când PNL va avea nevoie de o „infuzie de capital tehnocrat”, iar Dacian Cioloș „are oricând deschisă ușa”, chiar dacă propunerea pentru funcția de prim-ministru, în cazul unei majorități în Parlament, este pentru Cătălin Predoiu. „Eu și Vasile Blaga avem niște obiective foarte clare: câștigarea alegerilor locale, alegerile locale sunt definitorii pentru alegerile parlamentare. Odată alegerile locale câștigate, alegerile generale îți conferă premisa de a coagula o majoritate care să propună prim ministrul. Noi avem un premier desemnat în persoana lui Cătălin Predoiu, nu vă ascund că suntem deschiși către orice infuzie de capital tehnocrat dacă performează în cabinetul Cioloș, este un foarte clar «dacă», domnul Cioloș are oricând deschisă ușa în Partidul Național Liberal dacă va dori să devină membru al acestui partid, înțeleg că opțiunea domniei sale este rămână tehnocrat și să nu se implice în viața politică. Dar știți cum e, viața e lungă și până la sfârșitul anului sunt multe lucruri care se pot întâmpla”, a spus Gorghiu.

Liderul PNL a mai spus că, după alegerile generale, liberalii doresc un guvern politic. „Cert este că ne dorim un guvern politic, un guvern tehnocrat este ceva care poate fi aplicat în România doar pe scurtă durată și ca o situație tranzitorie. Am fost de acord cu toții să mizăm pe acest guvern tehnic până la sfârșitul anului, dar democrația înseamnă asumare politică și răspundere politică”, a completat Gorghiu.

Valeriu Motoc