Pârtia Vidra (Voineasa), un concurent serios pentru Austria și Italia – FOTO

Peisaj-Vidra-TransalpinaCel mai nou domeniu de schi din România în zona Voineasa-Transalpina, cu peste 9,9 kilometri de pârtii, alături de cea mai modernă gondolă, teleschi și telescaun (care totalizează peste 5 km, telescaun – 1800 m, teleschi – 733 m și o telegondolă de 3 km) se află în mijlocul unuia dintre cele mai spectaculoase peisaj din țară, cu brazi semeți și o natură de o frumusețe năucitoare.

obarsia-lotrului-01

Pârtia de schi, care concurează cu amenajările din Austria și Italia, este situată în imediata apropiere a Lacului Vidra în Munții Lotrului, pe drumul național DN7A Râmnicu Vâlcea – Călimănești – Brezoi – Voineasa – Obârșia Lotrului – Petroșani. Distanța de la Voineasa până la Ski Resort Transalpina este de aproximativ 34 de kilometri.

În zona Lacului Vidra, pe vârfurile ce depășesc 2.000 de metri înălțime, zăpada persistă până în luna mai, însă chiar dacă stratul de zăpadă este insuficient, dar temperaturile sunt sub zero grade Celsius, pârtiile sunt practicabile pentru schi și snowboard datorită instalațiilor cu tunuri de zăpadă, alimentate din Lacul Vidra.

184413_303549789763286_1927732132_n

Pe timpul iernii, la Vidra se poate ajunge la ski dinspre Valea Oltului pe DN7A (Brezoi Malaia Voineasa Vidra- Obârșia Lotrului) deoarece porțiunile din Transalpina: Obârșia Lotrului Rânca și Obârșia Lotrului Lacul Oasa nu sunt deszăpezite.

Dacă ai ajuns la poalele muntelului şi ai trecut de zona de şantier, urci în telegondolă şi în câteva minute ai ajuns în vârf.

vidra-transalpina-iarna-telegondola-si-lacul

Pesajul care ți se înfățișează, unic în România  pare ireal. În dreapta pârtiei, crestele Parângului râd în soarele vesel, iar Transalpina şerpuieşte mândră pe culmi la peste 2.100 de metri altitudine. În faţă poţi admira Făgăraşul, masivul cu cele mai înalte vârfuri din Carpaţi, iar în stânga Lacul Vidra, cu lungimea de 8 km și lățimea de 1,4 km. Iar pădurile de molid care coboară până pe malul lacului creează un peisaj de basm.

În ceea ce privește spaţiile pentru servicii, s-a construit o parcare de 350 de locuri şi un refugiu Salvamont, precum şi sediul Jandarmeriei Montane –  la cota 1.975 m. Turiștii care nu schiază se pot relaxa, în spațiul special amenajat la cota 2.000, cu un ceai cald sau cu o cană de vin fiert.

vidra-transalpina1

Cazare puteți găsi la pensiunile dintre Voineasa și Brezoi și la pensiunile de la Obârșia Lotrului, care sunt cele mai apropiate pârtiei la baza căreia sunt disponibile pentru închiriere 100 de perechi de schiuri, tot atâtea perechi de clăpari, 10 snowbord-uri și săniuțe.

C.A.

NICIUN COMENTARIU