11.5 C
București
sâmbătă, 6 martie 2021 - 0:49

Parlamentul se va reuni pe 21 decembrie pentru ca Iohannis să depună jurământul

Parlamentarii au decis să se reunească în plen, duminică, 21 decembrie, și să nu mai aștepte răspunsul la solicitarea făcută Curții Constituționale

Parlament_plen_SZ

Conducerea Camerei Deputaţilor a hotărât, miercuri, în baza unei proiecţii a programului de lucru al acestui for pentru următoarea perioadă, că plenul reunit al Parlamentului se va întruni pe 21 decembrie, duminică, pentru depunerea jurământului de către noul preşedinte Klaus Iohannis.

Am stabilit programul de lucru şi am făcut o proiecţie şi privind programul de lucru peste două săptămâni. A rămas clar – pe data de 21 decembrie se va întruni plenul Parlamentului, reunit, pentru depunerea jurământului de către preşedintele României.

Marcel Ciolacu
secretar, Camera Deputaților

Ciolacu a arătat că Biroul Permanent al Camerei nu a mai aşteptat punctul de vedere al Curţii Constituţionale, luând decizia privind data de 21 decembrie. Astfel, întrebat de jurnaliști dacă a fost primit un răspuns din partea Curţii Constituţionale, Ciolacu a răspuns: “Nu, dar hotărârea a fost luată oricum, că pe data de 21. Nu ştiu ce răspuns şi ce să mai aşteptăm, dar oricum noi am hotărât că pe data de 21 să fie plen reunit pentru depunerea jurământului“.

Categoric, pe data de 21, deputaţii şi senatorii vor fi în Parlament pentru depunerea jurământului de către noul preşedinte al României, Klaus Iohannis.

Marcel Ciolacu
secretar, Camera Deputaților