9 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 13:10
No menu items!

Parlamentul se reunește pe 25 – 26 august, în sesiune extraordinară, pentru Legea CAS

spot_img

Coaliţia guvernamentală a agreat convocarea sesiunii extraordinare, dar nu la data cerută de opoziție

Plen_parlament_SZ

Senatul şi Camera Deputaţilor se vor reuni pe 25 august, respectiv, 26 august, în sesiune extraordinară pentru a discuta reexaminarea Legii CAS, precum şi Legea petrolului, au precizat, joi, pentru MEDIAFAX, surse parlamentare.

Sursele citate au arătat că s-a ajuns la un acord între partidele parlamentare pentru convocarea Parlamentului în sesiune extraordinară la sfârşitul lunii august, în contextul solicitării avansate în acest sens de opoziţţie, respectiv de PNL şi PDL. Potrivit aceloraşi surse, coaliţia guvernamentală a agreat convocarea sesiunii extraordinare, dar nu la data solicitată de PDL şi PNL, ci pentru 25, respectiv, 26 august, din considerente care ţin de cvorumul necesar dezbaterii şi adoptării legilor respective.

Sursele citate au mai arătat că partidele care formează coaliţia guvernamentală au agreat convocarea unei sesiuni extraordinare şi pentru că e necesară dezbaterea şi adoptarea rapidă a Legii petrolului, având în vedere că România riscă sancţiuni internaţionale dacă nu adoptă acest act normativ.

R.D.