15 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 15:44
No menu items!

Parlamentul republicii autonome Crimeea a adoptat o declarație de INDEPENDENȚĂ de Ucraina, care o califică drept ilegitimă

spot_img

 proteste crimeea

Consiliul Superior (parlamentul regional) al republicii autonome Crimeea a adoptat marți o declarație de independență de Ucraina, o etapă prealabilă referendumului, și a reiterat aspirația de integrare în Federația Rusă, informează AFP și EFE.

 „O declaraţie de independenţă a Republicii Autonome Crimeea şi a oraşului Sevastopol” a fost adoptată de 78 din totalul de 81 de deputaţi prezenţi, potrivit unui comunicat al acestui Parlament, considerat ilegal de autorităţile de la Kiev.

Rezoluția, care a intrat în vigoare imediat după adoptare, a fost susținută de către 78 dintre cei 100 de deputați ai parlamentului Crimeii.

Ambasadorul Ucrainei la Națiunile Unite, Iuri Klimenko, a declarat marți, la Geneva, că declarația de independență a Crimeii este ilegitimă deoarece autoritatea care a decis-o, Consiliul Superior (parlamentul regional), este ‘total ilegitimă’, informează EFE.

C.A.