16.5 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024 - 7:27
No menu items!

Parlamentul adoptă o declarație pe tema invaziei din Ucraina. Ciolacu: Trebuie să existe un blocaj total pe teritoriul României a firmelor ruseşti

spot_img

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a afirmat, luni, despre declaraţia comună a Parlamentului, că va include şi elemente din sancţiunile impuse la nivelul Uniunii Europene și a precizat că trebuie să existe un blocaj total pe teritoriul României a firmelor ruseşti.

Preşedintele PSD a afirmat, la sediul PSD, că a vorbit cu Florin Cîţu şi în declaraţia comună ce va fi adoptată în plenul comun al Parlamentului de luni ”vor veni şi cu elemente din sancţiunile decise la nivelul UE”.

”Ceea ce se întâmplă în Ucraina, în anul 2022, depăşeşte limitele de acceptare, un stat suveran este atacat şi în acest moment toată lumea ne uităm fără să intervenim mai ferm”, a spus Ciolacu.

Liderul PSD a precizat trebuie să existe un blocaj total pe teritoriul României a oricăror firme ruseşti şi a oamenilor de afaceri ruşi.

Ciolacu a mai menționat că a avut o discuţie cu ministrul de Interne, despre situaţia de la graniţă. ”Am înţeles că blocajul este în partea ucraineană, lipseşte personalul astăzi s-a sublat personalul în vamă ca să nu mai staţioneze în zona românească. Şi în zona Tulcea sunt probleme, dar la fel, mi s-au dat şi poze, mai mult în zona ucraineană”, a spus el.

Parlamentul se reuneşte luni, după ce iniţial şedinţa comună fusese programată pentru marţi, 1 martie

Plenul comun al celor două Camere ale Parlamentului urmează să se reunească, luni, în şedinţa comună în care se va adopta o Declaraţie de susţinere a integrităţii teritoriale, suveranităţii şi independenţei Ucrainei. Iniţial, şedinţa comună trebuia să aibă loc marţi, însă Birourile reunite ale celor două Camere urmează să decaleze programul. 

”Avand in vedere situatia din Ucraina, Birourile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului se vor reuni  luni, 28 februarie, începând cu ora 11.30 (sala ”Barbu Catargiu”, nivel P1). Pe ordinea de zi a sedintei se va afla modificarea datei si orei sedintei comune a Camerei Deputaţilor si Senatului programată iniţial marţi, 1 martie, pentru astăzi, 28 februarie”, a transmis Biroul de presă al Camerei Deputaţilor.

                                                                                                                    Adina Silav