10.6 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 19:19
No menu items!

Parlamentul a luat act de cazul Trăşculescu

spot_img

 Plenul Camerei Deputaților a luat luni act de informarea ministrului Justiției cu privire la reținerea și percheziționarea deputatului PDL Alin Trășculescu, acuzat de DNA de trafic de influență.

“Am luat act de această informare”, a declarat președințele de ședință, Viorel Hrebenciuc, fără alte intervenții sau dezbateri din partea grupurilor parlamentare. Ședința plenului s-a desfășurat în prezența a 167 de deputați, a anunțat Hrebenciuc, care a adăugat că pentru a nu exista interpretări ale presei, cei 167 de deputați sunt cei care au semnat prezența.

“Procedural, informarea primită de la ministrul Justiţiei merge la Comisia juridică pentru a da un punct de vedere pe care l-a prezentat în plen. Este vorba doar despre o informare, nu este vorba de nicio solicitare primită din partea procurorului general”, a precizat secretarul Camerei Deputaţilor Georgian Pop, după şedinţa Biroului Permanent al Camerei.

În adresa ministrului Justiţiei, Mona Pivniceru, transmisă preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, forul legislativ este informat ”în legătură cu faptul că în cadrul anchetei derulate în dosarul 336/P/2012 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie privind o infracţiune flagrantă de trafic de influenţă comisă de către deputatul alin Trăşculescu, procurorii au procedat la percheziţionarea deputatului corporală şi a autoturismului, în data de 10 noiembrie, iar, ulterior, la reţinerea acestuia pentru 24 de ore”.

Pivniceru adaugă că s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de Trăşculescu pentru infracţiuni de trafic de influenţă, instigare la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată comisă în legătură cu infracţiunea de trafic de influenţă şi instigare la infracţiunea de spălare a banilor. “Faţă de cele dispuse mai sus, în temeiul articolului 72 din Constituţie, vă rugăm să dispuneţi în consecinţă”, încheie ministrul Justiţiei.

PDL a decis retragerea susţinerii politice a lui Trăşculescu

Deputatul Alin Trăşculescu a fost înlocuit de la şefia PDL Vrancea, fiindu-i retrasă totodată şi susţinerea politică, a anunţat Vasile Blaga. El a precizat că în cursul zilei de luni va fi desemnat un interimar la conducerea organizaţiei PDL Vrancea. ”Listele electorale sunt definitive, ele nu mai pot fi modificate, nu poate fi retras. Astăzi va fi înlocuit din funcţia de preşedinte de organizaţiei. În momentul în care se va prezenta în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă din partea procurorilor şi va fi arestat va fi dat afară din partid’, a spus liderul PDL.

Potrivit lui Blaga, Mircea Toader trebuie să asigure prezenţa la votul din plenul Camerei Deputaţilor a parlamentarilor democrat-liberali pentru ridicarea imunităţii lui Alin Trăşculescu. Deputatul Alin Trăşculescu este cercetat de procurorii DNA pentru trafic de influenţă, instigare la fals în înscrisuri sub semnătura privată şi instigare la spălare de bani. Reţinut de procurorii anticorupţie în noaptea de sâmbătă spre duminică în timpul unui flagrant de luare de mită, Trăşculescu a fost eliberat luni dimineaţă din arestul Poliţiei Capitalei. (A.M)