Parlamentul a aprobat pe șest majorarea salariilor de la Guvern și Cotroceni

Angajaţilor de la Preşedinţie şi Guvern li s-au majorat salariile lor cu procente cuprinse între 40 şi 70 la sută, conform unei legi aprobate de parlamentari, la sfârșitul sesiunii

salariu

La sfârștiul sesiunii parlamentare, mai exact pe 30 iunie, Parlamentul a aprobat o lege care prevede că salarizarea personalului din cadrul Administraţiei Prezidenţiale şi aparatului de lucru al Guvernului se stabileşte la nivelul de salarizare maxim aflat în plată aferent funcţiilor din cadrul aparatului de lucru al Guvernului. Practic, lefurile vor crește cu procente cuprinse între 40 și 70%, pentru că modificarea presupune că toate salariile funcționarilor din Guvern și Administrația Prezidențială trebuie aduse la nivelul celui mai mare salariu, pentru fiecare ținându-se cont de condițiile în care muncește și funcția pe care o deține.

Legea cu pricina, nr. 174, care trecuse în mod tacit de Camera Deputaților, prima cameră sesizată, a fost votată la pachet cu multe alte legi și ordonanțe rămase restante înainte de vacanță. Ea a fost publicată în Monitorul Oficial pe 30 iunie, iar prevederile acesteia modifică OUG 86/2014, care stabileşte măsuri de reorganizare la nivelul administraţiei publice centrale.

Actul normativ a intrat în vigoare la 1 iulie, așa că personalul din cadrul Palatelor Cotroceni și Victoria își vor primi salariile mărite începând de luna aceasta.

NICIUN COMENTARIU