21.1 C
București
joi, 26 mai 2022 - 23:31
No menu items!

Parlamentul a aprobat creșterea salariului minim în agricultură la 3.000 de lei și dublarea normei de hrană pentru pacienții spitalelor

spot_img

Parlamentarii au dat undă verde primelor măsuri din pachetul anunțat de liderii coaliției – creșterea salariului minim în agricultură și industria agro-alimentară la 3.000 lei și majorarea normei de hrană pentru pacienți.

Camera Deputaților a votat miercuri, în calitate de cameră decizională, primele două legi din pachetul de măsuri anunțat luni de liderii coaliției de guvernare, în valoare totală de 17,3 miliarde de lei.

Primul proiect de lege este cel referitor la  creșterea salariului minim în agricultură și industria agro-alimentară la 3.000 de lei lunar. Proiectul a fost votat cu 269 de voturi pentru, 10 contra și 6 abțineri.

Al doilea proiect prevede dublarea valorii normei de hrană pentru pacienții din spitalele publice, de la 11 lei, cât este în prezent, la 22 lei pe zi. Actul normativ a fost votat de 275 de deputați, cu un singur vot contra și 7 abțineri. 

Ambele proiecte adoptate vor fi trimise spre promulgare președintelui Klaus Iohannis.