3.4 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 9:08

Parlamentul a adoptat proiectul de lege prin care Guvernul poate emite ordonanţe în vacanţa parlamentară

spot_img

Plenul Camerei Deputaților a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară.

Guvernul anunțase că dacă această lege nu trece, atunci Executivul nu poate să munceasca în vacanța parlamentară și va fi obligat să dea ordonanțe de urgență și să cheme parlamentarii la munca în sesiune extraordinară. Au fost eliminate în comisii unele prevederi din domeniul energiei si al finanțelor publice.

Potrivit proiectului, Guvernul îşi propune să emită ordonanţe (simple) în domenii care nu fac obiectul legilor organice, în perioada cuprinsă între încheierea celei de-a doua sesiuni ordinare a anului 2019 şi până la reluarea lucrărilor Parlamentului în prima sesiune ordinară a anului 2020.

Domeniile în care Executivul vrea să emită ordonanţe simple sunt: finanţe publice, economie, energie şi mediu de afaceri, lucrări publice, dezvoltare şi administraţie, afaceri interne, transporturi, infrastructură şi comunicaţii, cultură, fonduri europene, sănătate.