9.3 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 4:51

Parlamentarii ruşi vor să amendeze şi să aresteze homosexualii care îşi fac publică orientarea

spot_img

 

Parlamentarii ruşi elaborează un proiect de lege pentru a amenda şi aresta persoanele LGBT care fac “o mărturisire publică în legătură cu orientarea lor sexuală netradiţională”, potrivit ziarului Izvestia.

Proiectul se doreşte a fi un amendament la deja controversata lege care interzice “propaganda relaţiilor sexuale netradiţionale”. Camera inferioară a parlamentului rus, Duma de Stat, a aprobat legea iniţială în 2013, lege ce a fost caracterizată drept “o unealtă de discriminare care legitimizează violenţa împotriva comunităţii LGBT” de către Human Rights Watch (un ONG ce monitorizează respectarea drepturilor umane în lume).

Potrivit amendamentului, oamenii care sunt “prinşi” că ar avea “o orientare sexuală netradiţională” ar putea fi amendaţi cu până la 5.000 de ruble (70 EUR) pentru “afişarea preferinţelor sexuale în locuri publice”. Dacă acelaşi lucru este făcut în şcoli, instituţii culturale sau clădiri guvernamentale, pedeapsa se schimbă dintr-o simplă amendă în 15 zile de închisoare.

“Consider că problema pe care am ridicat-o este una actuală şi de mare importanţă deoarece se adresează celor bolnavi din punct de vedere social şi, concomitent, se ocupă de educaţia morală a generaţiei următoare. În sens biologic, a nu te reproduce este acelaşi lucru ca moartea, deci homosexualitatea este o ameninţare letală pentru întreaga rasă umană”, a declarat Ivan Nikitchuk, membru al Partidului Comunist care a elaborat proiectul de lege

Octavian Cătuşanu