5 C
București
duminică, 28 februarie 2021 - 11:04

Parlamentarii PNL au multă treabă în Parlament. Repatrierea unor moaște, “o necesitate”

Unsprezece parlamentari liberali au inițiat un proiect de lege privind repatrierea unor moaște sfinte de pe teritoriul Austriei, considerând măsura “o necesitate” acum.

Proiectul reglementează cadrul legal privind repatrierea moaștelor Sfântului Cuvios Marturisitor Visarion Sarai, a Sfântului Mucenic Oprea Miclaus din Săliștea Sibiului și a Sfintilor Preoți Martiri Ioan din Gales și Moise Macinic din Sibiel, care au murit în închisoarea Kufstein din Landul federal austriac Tirol.

În termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a legii, dacă va fi adoptată, miniștrii Afacerilor Externe, Justiției, al Finanțelor și Culturii vor emite un ordin privind stabilirea procedurilor de identificare și repatriere. Sfintele moaște ar urma să fie așezate, cu sprijinul Patriarhiei Române, la Biserica Sfânta Treime din Sibiel.

Propunerea legislativă a mai fost înregistrată în octombrie 2020 la Senat, dar a fost clasată și acum reluată. Inițiatorii, 11 la număr, susțin că legea propusă reprezintă “o necesitate”, deoarece cei patru “și-au jertfit viata în iubire pentru adevăr și credința ortodoxă”.