3.1 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 5:31
No menu items!

Parlamentarii de Ilfov vor să primească diurnă de deplasare şi bani pentru cazare în Bucureşti

spot_img

parlamentul romaniei

Peste 30 de senatori PNL și PDL au depus la Parlament o iniţiativă legislativă, prin care propun modificarea Statutului parlamentarilor astfel încât parlamentarii de Ilfov să primească diurnă de deplasare şi sumă forfetară pentru cazarea în Bucureşti.

Propunerea legislativă vizează modificarea art. 41 din Legea 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor, articol referitor la diurna de deplasare şi cheltuielile de cazare ale parlamentarilor.

Potrivit MEDIAFAX, inițiatorii propun ca parlamentarii aleşi în colegii din judeţul Ilfov să primească o diurnă de deplasare pe zi de 2% din indemnizaţia lunară brută, precum şi o sumă forfetară din bugetul Camerei sau al Senatului pentru acoperirea cheltuielilor de cazare în Capitală.

În forma actuală a actului normativ, parlamentarii aleşi în Ilfov sunt asimilaţi parlamentarilor aleşi în colegii din municipiul Bucureşti şi sunt exceptaţi de la prevederile menţionate anterior din considerente care au vizat restrângerea cheltuielilor.

În expunerea de motive a propunerii legislative se invocă faptul că Statutul deputaţilor şi senatorilor trebuie să asigure egalitatea pentru toţi parlamentarii în exercitarea mandatului şi să respecte Constituţia prin care se asigură nediscriminarea între parlamentari pe motive de avere sau origine socială.

R.D.