13.1 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 5:31

PARLAMENTARE 2016. Traian Băsescu: Din cauza PNL, am pierdut ocazia să fiu prim-ministru

spot_img

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Traian Băsescu, a declarat, după afişarea exit poll-urilor, că procentul cu care a fost cotată formaţiunea este unul bun, precizând că PMP va fi în opoziţie faţă de PSD şi probabil şi faţă de ALDE.

„Încep prin a mulţumi acelora care au avut curaj să voteze un partid nou, PMP participă pentru prima dată la alegeri legislative, trebuie să vă spun că este pentru prima dată în viaţa mea când sunt de acord cu Antena 3 care dă scorul partidului ca fiind de 6 procente şi îmi pare rău că am pierdut ocazia să fiu prim-ministru datorită scorului PNL-ului. Dar pentru că PSD nu s-a hotărât încă poate caută şi ei cel mai bun prim-ministru. Ce pot să-i garantez PSD-ului este că va avea cea mai dură opoziţie la guvernare pe care a avut-o vreodată. Voi fi în opoziţie cu PSD-ul, probabil şi cu ALDE. Altfel, fac un apel la reprezentanţii PMP-ului din secţiile de votare să rămână vigilenţi până la finalizarea numărătorii buletinelor de vot pentru că, din cartea lui Mitrea, ştim ce face regulă PSD-ul când se numără voturile. A mărturisit tehnica de fraudare”, a declarat preşedintele PMP, Traian Băsescu, citat de Mediafax.

Întrebat dacă este de părere că viitorul premier va fi de la PSD, Băsescu a precizat: „Este adevărat că nu au făcut 50%, dar diferenţa faţă de PNL este prea mare. Ştiu propria mea experienţă când PSD-ul la 39% şi D.A.-ul cu 32% şi până la urmă am reuşit să construiesc o majoritate, dar aşa cum arată cifrele acum e foarte greu, diferenţa între PSD şi PNL este prea mare pentru ca preşedintele să poată forţa Constituţia. Puţin”.

Liderul PMP a precizat că este deschis la orice fel de discuţii privind majoritatea parlamentară şi că e foarte mulţumit de cifrele comunicate.

Valeriu Motoc