10 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 7:58

PARLAMENTARE 2016. Liviu Dragnea: Tot ce am prezentat în programul nostru economic va fi pus în practică

spot_img

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică seara, după închiderea urnelor şi prezentarea rezultatelor exit-poll, că tot ce a promis în campania electorală va fi pus în practică de un guvern PSD.

„Important e să înţelegem că astăzi nu a câştigat PSD sau a pierdut PNL sau USR. Astăzi au câştigat românii şi depinde de toţi cei care trebuie să ia decizii în perioada următoare să nu-şi bată joc de această dorinţă masivă a românilor de astăzi”, a spus Dragnea, citat de Mediafax.

Întrebat dacă va fi nominalizarea PSD pentru funcţia de premier, întrucât Constituţia nu îi interzice, liderul PSD a răspuns: „Respect în primul rând şi voi ţine cont de votul românilor de astăzi, Constituţia României şi programul de guvernare”.

Dragnea a evitat însă să răspundă tranşant şi la întrebarea privind legea care îi interzice să fie premier. „Dacă analizaţi cu atenţie ce am spus mai devreme, o să găsiţi răspunsul. Eu nu am de gând să-mi bat joc de votul de astăzi. Nici nu am de gând să fac aceste voturi cadou cuiva, unor persoane sau instituţii, nici nu am de gând să le tratez cu indiferenţă. Este un vot care ne încarcă pe toţi, inclusiv pe mine – care am condus şi campania, şi partidul – cu o uriaşă responsabilitate. Eu nu mă joc cu votul de astăzi”, a subliniat el.

„Vom avea o discuţie serioasă în partid, nu mâine, voi avea o întâlnire foarte importantă şi destul de repede cu colegii şi partenerii noştri de la ALDE. În zilele următoare ne cristalizăm poziţia şi o vom comunica după ce rezultatele vor fi oficiale”, a spus Liviu Dragnea.

El a refuzat în continuare să spună cine va fi premierul PSD, arătând că aşteaptă rezultatele oficiale. „Nu e nicio grabă, nu se grăbeşte nimeni”, a subliniat social-democratul. „Ceilalţi au personalizat această campanie. Au împins campania spre Liviu Dragnea – Cioloş. Românii au decis astăzi”, a conchis el.

Vreau să-i asigur pe toţi românii că tot ce am prezentat în programul nostru economic în această campanie va fi pus în practică de un guvern PSD

Liviu Dragnea
președintele PSD

Mesajul său către factorii politici interni a fost că România este o insulă de stabilitate în regiune şi îşi doreşte ca acest lucru să nu se schimbe. „Eu vreau ca în România să se menţină această democraţie stabilă, fără conflicte inutile”, a subliniat el, adăugând că toate instituţiile statului şi forţele politice trebuie să înţeleagă şi să respecte rezultatul votului.

Dragnea a menţionat că România are nevoie de o guvernare stabilă, competentă şi responsabilă. „Le cer tuturor să se pună astăzi capăt dezbinării”, a fost apelul social-democratului. „În zilele următoare eu voi ţine cont în acţiunile mele de trei lucruri: de votul de azi al Românilor, de Constituţia României şi de programul de guvernare e care l-am prezentat în toată această perioadă”, a precizat liderul social-democrat.

Întrebat despre faptul că a vorbit doar de un guvern PSD, Dragnea a amintit că angajamentul de campanie a fostul unul pentru o guvernare cu ALDE şi a susţinut că s-a exprimat în felul acesta pentru vrea şi speră ca premierul să fie de la PSD.

Valeriu Motoc