15.4 C
București
miercuri, 4 octombrie 2023 - 3:03
No menu items!

Paris: Acuzații de pedofilie la cel mai înalt nivel

spot_img

Fostul viceprimar al Parisului, Christophe Girard, a negat, luni, acuzațiile făcute într-o anchetă New York Times, ca urmare a declarațiilor unui bărbat care spune că Girard l-a abuzat sexual ca adolescent, scrie Politico, marți.

„Christophe Girard neagă aceste denunțuri și fapte cu cea mai mare fermitate”, a declarat avocatul său Delphine Meillet pentru AFP, spunând că va lua măsuri legale pentru „denunțarea calomnioasă” împotriva publicației americane.

În povestea publicată duminică, Aniss Hmaïd, în vârstă de 46 de ani, a declarat că Girard l-a abuzat mai întâi la vârsta de 16 ani, iar apoi în următorii ani, în schimbul locurilor de muncă în casa sa de vacanță și la casa de modă Yves Saint Laurent, unde politicianul era în trecut director executiv.

„El a profitat de tinerețea, de vârsta fragedă și de mine pentru plăcerile sale sexuale”, a spus Hmaïd. „De fapt, mi-a distrus viața.”

Acuzele vin la mai puțin de o lună după ce Girard a fost nevoit să renunțe la funcție, din cauza legăturilor sale de lungă durată cu Gabriel Matzneff, un scriitor francez care este cercetat pentru violarea mai multor copii și promovarea pedofiliei.

În iulie, un grup de activiste feministe s-au adunat în fața primăriei din Paris pentru a cere demisia lui Girard.

Cazul Matzneff a zguduit lumea politică și culturală franceză, care este acuzată că a sprijinit un bărbat care a vorbit public despre comportamentul său de pedofil. Girard a fost susținut de mulți în politica franceză, în cele din urmă fiind nevoit să demisioneze la sfârșitul lui iulie. La vremea respectivă, Girard însuși nu a fost acuzat de conduită sexuală ilegală.

„Sunt dezgustat”, a arătat un tweet al primarului parizian Anne Hidalgo. „În ce democrație trăim acolo unde legea este călcată în picioare de zvon, confuzie și suspiciune? Suportul meu deplin pentru prietenul meu Christophe Girard.”

O figură istorică pe scena culturii pariziene, Girard a fost pusă la îndoială în martie, anul trecut, ca parte a anchetei asupra lui Matzneff, pe care l-a sprijinit în carieră.

„Întrucât faptele denunțate sunt prescrise, cuvântul acuzatorului împotriva cuvântului celui acuzat este lăsat la latitudinea instanței, unde prea des o prezumție de vinovăție în infracțiuni sexuale a avut prioritate asupra prezumției de nevinovăție„, a spus avocatul  lui Girard  despre ultimele acuzații.

Sursa foto: Fostul viceprimar al Parisului, Christophe Girard | Bertrand Guay / ADP prin Getty Images