1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 12:30
No menu items!

Părinții vaccinați care au copii mai mari de 7 ani, infectați cu COVID, nu primesc concediu plătit

spot_img

Părinții vaccinați ai copiilor cu vârsta de peste șapte ani, care se infectează cu coronavirus, nu pot primi concediu plătit. Legea nu prevede această situație.

“Avem o schimbare de paradigmă, în sensul că contacții persoanelor confirmate pozitiv, conform legislației anterioare, trebuiau să intre în carantină și beneficiau de concediu de carantină. După modificările metodologice, aceste persoane care sunt vaccinate nu vor intra în carantină. În această situație, un copil care se infectează și se îmbolnăvește, va fi izolat la domiciliu, iar părinții nu vor fi carantinați.

Pentru noi, medicii de familie, singura soluție pentru a da concediu medical acestor părinți pentru a sta acasă cu copilul se limitează la copiii cu vârstă mai mică de 7 ani, situație în care vor putea beneficia de concediu pentru creșterea copilului bolnav până la 7 ani sau a copilului cu handicap dacă are sub 18 ani.

În situația copiilor cu vârstă mai mare de 7 ani și n-au certificat de handicap, copiii sau părinții nu vor beneficia de certificat medical dacă sunt vaccinați”, a declarat Gindrovel Dumitra, președintele Grupului de Vaccinologie din Societatea Națională a Medicilor de Familie, potrivit Digi 24.

Casa Națională de Asigurări pentru Sănătate a transmis că modificarea poate fi făcută prin ordonanță de urgență dată de Guvern. În condițiile în care România are, în acest moment, un Guvern interimar, acesta nu poate adopta însă astfel de acte normative.

Varianta ar fi ca modificarea legislativă să fie făcută în Parlament, unde astfel de proceduri durează destul de mult.

                                                                                                                   Adina Silav