26.1 C
București
sâmbătă, 24 iulie 2021 - 11:36

Părinții uită de formarea spirituală a copiilor / VIDEO

spot_img

“Spălarea creierului”, celebrul slogan, nu vine din credinţă sănătoasă, vine din necredința și pierderea vremii cu lucruri mărunte și slabe. 
Cineva citea într-o zi o carte groasă, şi-l întreb: 
– De ce citeşti cartea aceasta? Mai bine citeşti Sfânta Scriptură!
– Părinte, este ceva foarte psihologic şi interesant. Este o carte extraordinară! Ştiţi cum? Binele este strecurat punct cu punct, dar trebuie să-l găseşti în subtilitatea textului.
– Păi da, decât să citeşti punct cu punct, mai bine citeşti capitol cu capitol! Sf. Evanghelie este toată Adevăr!
– Da, dar ştiţi, am nevoie şi de o cultură generală!
CULTURA GENERALĂ NE VA ÎMPINGE MEREU LA GENERALITĂŢI! 
Şi ea nu strică! (a se înţelege că este necesară).
O înveți şi-n şcoală! Înveţi chimie şi în viaţă nu faci chimie, înveţi istorie şi în viaţă nu faci istorie, înveţi matematică şi în viaţă nu faci matematică. DAR CÂND ÎNVEŢI DESPRE CINE TE-A CREAT ŞI DE CE TE-A CREAT? CUM TE-A CREAT? CU CE SCOP TE-A CREAT? PENTRU CE ŢINE DE TINE DUMNEZEU? ŞI TRAGE SĂ NU TE RĂTĂCEŞTI.. PENTRU CE SE LUPTĂ HRISTOS SĂ TE ŢINĂ ŞI SĂ NU TE PIARDĂ ?.
“Hristos voieşte ca toţi oamenii să se mântuiască şi la cunoştinţa adevărului să vină.” I Timot.2:4.
“Şi aceasta este voia Celui care M-a trimis, ca din toţi pe care Mi i-a dat Mie să nu pierd niciunul, ci să-l înviez pe ei în ziua cea de apoi.” Ioan 6:39 
Oare cum pot părinții, să trudească pentru copii lor, să investească în pregătire tomuri întregi de învăţătură, de ştiinţă, în mintea copilului, să-l facă sofisticat, (ştiţi.. pregătire matematică, biologie, informatică, depinde de specialitate) şi, după ce ai băgat atâta învătătură în capul lui şi “bubuie de carte”, îl dai societăţii care ţi-l sălbăticeşte cu modernismul și obiceiurile libertine.
Dar, ca părinți, uităm să investim spiritual în ultimul curs de morală, decenţă, educaţie şi credinţă!
Se exagerează astăzi în studii ultra științifice și în cunoașteri peste limita puterii de înțelegere a minții noastre, dar uităm de tainele spirituale ale Revelației supranaturale.
Mă întreb dacă forţele noastre sufleteşti n-ar putea fi mai spiritualizate prin rugăciune și credință, nu doar bazându- ne pe ajutorul ştiinţei raționale! 
Părinții uită de copii, tineri și de formarea lor spirituală, ei pierd timpul formării spirituale trecând de vremea altoirii duhovnicești şi nimic nu mai poate să se prindă pe mintea trupului sălbaticit. 
Deși lumea a fost creată de atâta vreme și știm că totul se datorează lui Dumnezeu, parcă tot mai zadarnică este străduinţa noastră de a-i forma spiritual mai departe pe tineri, ca viitori oameni duhovnicești!