19.3 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023 - 5:18
No menu items!

Părintele Calistrat – PROFESORII ȘI GREVA ELEVII ȘI ȘCOALA

spot_img
O ÎNTREBARE DE CONȘTIINȚĂ PENTRU POLITICIENI
 
Sunt zile bune de când dascălii și elevii nu au liniște la clase, iar în loc să ne bucurăm de frumusețea cărții și de statutul de elev – profesor, trebuie să ne milogim înaintea guvernului să respecte legile țării ca să respecte școala și cultura.
O întrebare simplă și ușor de înțeles pentru toți PREȘEDINTE, SENAT, PARLAMENT, CAMERA DE DEPUTAȚI ȘI MINIȘTRII
AȚI PUTEA SPUNE CE SALARII AVETI DUMNEAVOASTRĂ FIECARE ÎN PARTE?
VOI CARE AVEȚI BUGETUL ȚĂRII ÎN MÂNĂ ȘI FACEȚI CE VĂ PLACE VOUĂ CU BANUL PUBLIC!
VĂ PUTEȚI COMPARA VOI POLITICIENII, CARE NU FACEȚI CE FACE UN PROFESOR, SALARIUL DUMNEAVOASTRĂ CARE SE RIDICĂ SPRE 20.000 LEI ȘI CHIAR 30.000 LEI PE ALOCURI (CU DREPTURI, SPORURI ȘI DIURNE) CU SALARIUL UNUI PROFESOR CARE ESTE DE 3.000 LEI sau 4.000 LEI?
ÎN CONDIȚIA ÎN CARE UN PROFESOR STĂ LA CLASĂ ZILNIC SASE ORE CU 30 ELEVI ȘI MUNCEȘTE CU EI SĂ-I FACĂ OAMENI?
CHIAR NU ESTE PIC DE RUȘINE ÎN CLASA POLITICĂ?
NU ESTE URMĂ DE DEMNITATE UMANĂ, PIC DE RESPECT, PIC DE BUN SIMȚ?
OARE SUNTEȚI DUMNEZEII ACESTUI POPOR?
Nu este posibil ca voi politicienii să vă îmbuibați din binele și truda țarii fără scrupule și fără urmă de bun simț, ghiftuiți și sătui de toate, precum omida pe pom, iar trudnicii țării, cei mici, pensionarii, cei slabi, cei amărâți și fără drepturi, tot de voi îngrădite, să moară de foame, cerșind fărâmituri la ușa voastră guvernamentală. Este posibilă atâta indiferenta din partea politicului, nu sunteți români, noi nu suntem tot români?
Pentru că tot vă doare sufletul de elevii țării, că nu pot susține bacalaureatul și examenele nationale, nu ați vrea în frunte cu ministru învătământului să coborâți în prostime din tronurile de aur ale incompetenței politice, de unde, și așa, nu s-a făcut mare lucru? Suntem o țară pe chituci, dezbinată, dezmembrată, vândută și în genunchi pe la porțile occidentului, cu mâna întinsă, după jocurile murdare U.E. ca să binevoiți domniile voastre, politicienii și tehnocrații acestei țări, să organizați, să sustineți, să desfășurați examenele naționale și de bacalaureat?
Poate așa veți înțelege domnilor politicieni, munca profesorilor. Ce este școala, ce este cultura, ce înseamnă munca intelectuală. Ce înseamnă remunerarea unui dascăl sau de ce nu vor dascălii să ajungă cerșetori la ușa guvernului și a politicienilor?
POATE VEȚI ÎNȚELEGE ȘI DUMNEAVOASTRĂ ZICALA, DOMNILOR GUVERNANȚI:
DE CE, CEL SĂTUL NU-L CREDE PE CEL FLĂMÂND? DE CE?