29.6 C
București
sâmbătă, 31 iulie 2021 - 22:45

Parfum regal de prinţesă

spot_img

Parfum regal de prinţesă

Sursă de inspiraţie pentru femeile de pretutindeni, viaţa prinţeselor este minunată şi plină de mister. Aromele îndrăgite şi purtate ne pun în valoare personalitatea, ne reprezintă şi ne oferă încredere şi siguranţă pentru întreaga zi. Christian Dior consideră că parfumul unei femeie spune mai multe despre ea decât felul în care aceasta scrie. Femeia care reprezintă o întreagă naţiune este modelul a milioane de femei şi, în istoria Casei Regale a Marii Britanii există multe capete încoronate:

Prinţesa Diana de Wales folosea parfumul 24 Faubourg al casei Hermes, parfum floral puternic, cu iz de  piersică şi a rămas fidelă acestuia. Pentru ziua nuntii sale, Diana a ales Quelques Fleurs, parfum al casei pariziene Houbigant, ce reprezintă un amestec de tuberoză, iasomie şi trandafir.

Ducesa Catherine de Cambridge preferă Gardenia Petals, al brandului britanic Illuminum. Parfum cu buchet floral de crin, iasomie şi gardenie, inspiră o femeie hotărâtă, determinată şi puternică.

Împărăteasa Eugenie a Franţei a introdus-o pe Regina Victoria în lumea miresmelor casei de parfumuri englezeşti, Creed şi regina a rămas devotată, folosind parfumul Fleurs de Bulgarie de-a lungul întregii sale domnii. Parfumul se remarcă printr-o notă clasică, proaspătă, oferită de amestecul trandafirilor bulgăreşti rari cu mosc, bergamotă şi ambră cenuşie.

Regina Elisabeta I a Angliei şi a Irlandei, excentrică prin excelenţă şi mare iubitoare de perle, a avut propriul parfum cu trandafiri de Damasc. Ea folosea parfumuri puternice, în cantităţi mari, pentru a masca propriul miros pregnant. Legenda povesteşte că atacurile de panică o făceau să transpire abundent. Amestecul preferat conţinea mosc, zahăr şi apă de trandafiri de Damasc.

Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit poartă o creaţie a casei Floris. Se pare că florile preferate ale reginei sunt garoafele de grădină şi parfumul floral White Rose conţine aceste note puternice, care duc cu gândul la regina delicată şi blândă învelită în caracterul ferm, de neclintit afişat de-a lungul timpului.

C.N.