11.5 C
București
luni, 20 mai 2024 - 8:15
No menu items!

Părerea UDMR despre Cioloș. Kelemen Hunor: „Nu poți să spui că astăzi te dau jos, îți dau un pumn în gură și a doua zi te cer de nevastă”

spot_img

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, afirmă că nu a discutat în ultima lună cu liderul USR, Dacian Cioloş, şi că nu poate preciza dacă formaţiunea pe care o conduce va vota sau nu guvernul pe care acesta va încerca să îl formeze.

„Prima dată trebuie să clarificăm de ce a dat jos Guvernul, pentru că era un lucru să dai jos Guvernul, ceea ce s-a şi întâmplat, şi era alt lucru să caute o soluţie fără să dea jos Guvernul. Nu poţi să spui că astăzi te dau jos, îţi dau un pumn în gură şi a doua zi te cer de nevastă”, a declarat liderul UDMR, luni seară, la B1TV.

Kelemen Hunor a mai adăugat că negocierile se vor derula între partide, pentru că este etapa normală după o nominalizare făcută de președintele Iohannis.

Dacian Cioloș are la dispoziție 10 zile să formeze o majoritate parlamentară. PSD a anunțat că cel mai posibil nu îl va vota pe Cioloș, iar PNL susține că va avea discuții cu USR PLUS, după ce formațiunea condusă de Cioloș va negocia cu PSD și AUR, cu care a dat jos Guvernul.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat, luni, după consultările cu preşedintele Klaus Iohannis că i-a propus acestuia o soluţie de criză, şi anume desemnarea unui prim-ministru din partea UDMR, pentru o perioadă de şase luni până la rezolvarea crizei politice.

Marilena Nedelcu