4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 5:08
No menu items!

Parcurile din Capitală, irigate cu 10 milioane de euro

spot_img

Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti nu mai poate întreține spațiile verzi decât prin amplasarea și întreținerea unor sisteme de irigat automatizate de 10 milioane de euro

ALPAB_sediu_SZ

Șeful parcurilor și lacurilor din București, Bogdan Tănase, vrea să cheltuiască aproximativ 45 milioane de lei pentru extinderea și întreținerea sistemelor de irigații din spațiile verzi administrate. După anunțul privind licitația pentru serviciile de salubrizare și igienizare a aleilor și spațiilor verzi din parcurile Capitalei, contra sumei cuprinse între 14-17 milioane de euro, Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) dă bani pe lucrări de reparații, extindere și mentenanță a sistemelor de irigații din spațiile verzi.

Conducerea ALPAB a lansat, la sfârșitul săptămânii trecute, anunțul licitației privind încheierea unui contract acord-cadru, pe o perioada de 48 de luni, pentru lucrări reparații, extindere și mentenanță a sistemelor de irigații din spațiile verzi administrate.

În anunțul de licitație publicat de ALPAB este precizat că lucrările de întreținere a sistemelor de irigații vor costa între 1.608.033 de lei și 35.862.704 de lei, fără TVA. „Acordul-cadru are ca obiect asigurarea funcționării instalațiilor de irigat aferente spațiilor verzi, deja existente, care necesită reparații, pe de o parte, și executarea unora noi în spațiile verzi în care nu au fost amplasate, pe de altă parte, precum și mentenanța acestora”, se arată în anunțul de licitație.

Șeful comisiei de licitație pentru mentenența sistemelor de irigații este chiar directorul ALPAB, Bogdan Tănase. Din comisie mai fac parte Georgiana Brînză, șef birou juridic și relații publice, Monica Coban, șef serviciu financiar-contabil, Mihai Constantin Săndulescu, șef serviciu tehnic, Tudorel Bîră, șef serviciu întreținere exploatare utilaje și mijloace de transport, Valentin Ghiță, șef serviciu întreținere spații verzi și tratamente fitosanitare, Robert Ionuț Malușanu, consilier juridic, Mariana Duran, inspector de specialitate și Irina Gabriela Bălan, inspector de specialitate. Contractul acord-cadru urmează să fie încheiat cu un singur agent economic.

Licitația va fi atribuită firmei care va avea oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic, licitaţia urmând să aibă loc pe 10 noiembrie, la sediul administraţiei. ALPAB se ocupă de întreținerea spațiilor verzi din parcurile Băneasa, Bordei, Carol, Cişmigiu, Circului, Floreasca, Herăstrău, Mioriţa, Izvor, Sala Palatului şi Tineretului. Totodată, ALPAB administrează și anumite spații verzi și peluze din Capitală.

Ștefan Etveș