26.4 C
București
marți, 6 iunie 2023 - 15:25
No menu items!

Parchetul General și SRI, băgate la gheață de Nicușor Dan

spot_img

Procurorii de la Parchetul General îi cer primarului general Nicușor Dan, în numele tuturor instituțiilor care funcționează în aceeași clădire din Bulevardul Libertății nr. 14, să ia măsuri privind asigurarea căldurii în clădiri. Este vorba despre Ministerul Public, Serviciul Român de Informații, Ministerul cercetării, autoritatea pentru Digitalizare, Consiliul Național al Audiovizualului, ANAF – Ministerul Finanțelor și Ministerul Mediului.

Conform adresei trimise de Parchetul General la Primăria Generală, obținută de Sursa Zilei, Parchetul General a cerut Termoenergetica, încă din octombrie, să i se comunice dacă există probleme cu furnizarea agentului termic în clădirile din Bd. Libertății nr. 14, unde funcționează Ministerele sus-menționate, SRI, ANAF CNA. Termoenergetica i-a asigurat pe angajații acestor instituții că din partea sa există întreaga disponibilitate pentru îndeplinirea atribuțiilor.

„Până în prezent, agentul termic furnizat de compania Municipală Termoenergetica București NU s-a încadrat în parametrii de calitate contractați și, în consecință, instituțiile publice care funcționează în imobilul „Sedii ministere – latura sud” nu au putut beneficia de încălzire”, se arată în solicitarea PG către Primăria Capitalei și Consiliul General al Municipiului București.

Parchetul General mai menționează, în încheiere, că așteaptă soluțiile identificate de PMB pentru furnizarea căldurii și totodată, răspunsul la această solicitare.

Roxana Toma