9.6 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 22:17

Parchetul General reacţionează în cazul noilor imagini de la Colectiv. Le-a cerut de urgenţă de la IGSU

spot_img

Parchetul General a reacționat după apariția în spațiul public a imaginilor de la tragedia de la Colectiv. Sunt imagini care nu au fost făcute publice până acum şi despre care instituţiille abilitate spun că nu au ştiut de existenţa acestora. Înregistrările, cu un puternic impact emoţional arată intrevenţia primului echipaj de pompieri sosit la locul tagediei.

Parchetul General a solicitat azi de la Inspectoratului pentru Situații de Urgență, înregistrare publicată de Libertatea. Procurorii precizează într-un comunicat de presă că proba nu a existat la dosarul cauzei pentru că nu s-a ştiut de existenţa ei.

Iată comunicatul Parchetului General:

“Referitor la înregistrarea video difuzată în spațiul public privitoare la tragedia petrecută în data de 30 octombrie 2015 în clubul “Colectiv” din București, având în vedere și solicitările primite din partea mass-media referitoare la acest subiect, Biroul de informare şi relaţii publice este abilitat să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
Procurorii din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică nu au avut la dosarul cauzei înregistrarea video în cauză și nici nu au avut cunoștință de existența acesteia în cursul derulării anchetei penale, care s-a finalizat prin trimiterea în judecată a unui număr șase persoane fizice și două persoane juridice.
Înregistrarea video a fost solicitată astăzi, 24 octombrie 2019, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, urmând a fi valorificată în cadrul urmăririi penale în cauza aflată în prezent pe rolul Secției de urmărire penală și criminalistică, referitoare la incendiul din clubul “Colectiv”.