19.6 C
București
duminică, 25 iulie 2021 - 6:29

Parchetul General: Procurorul Negulescu s-a referit la șeful Parchetului Curții de Apel Ploiești, nu la Augustin Lazăr

spot_img

Procurorul DNA Mircea Negulescu s-a referit, în înregistrările difuzate marți seara, cu apelativul “zdreanță ordinară” la șeful Parchetului Curții de Apel Ploiești, și nu la procurorul general al României, Augustin Lazăr, precizează reprezentanții Parchetului General, într-un comunicat de presă transmis miercuri.

Potrivit aceluiași comunicat, procurorul general al României a sesizat Inspecția Judiciară în cazul lui Negulescu.

“Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție, domnul Augustin Lazăr, a sesizat astăzi, 15.02.2017, Inspecţia Judiciară, în temeiul dispozițiilor art. 45  al. 1 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii sub aspectul unor posibile  abateri disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a şi j din Legea nr. 303/2004, precum şi a prevederilor Legii nr. 303/2004 republicată cu modificările şi completările ulterioare privind statutul judecătorilor şi procurorilor, în vederea extinderii verificărilor referitoare la domnul  procuror Mircea Negulescu (care şi-a înaintat cererea de încetare a detașării la unitatea de parchet mai sus menționată).

Din contextul discuțiilor purtate între cei doi interlocutori reiese cu claritate faptul că persoana despre care se afirmă că avea în lucru o cauză făcându-se trimitere la doamna procuror Luminița Cristea, despre care în mod greșit s-a spus că lucrează în cadrul Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în realitate activează în raza Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești.

Totodată, în ceea ce privește înregistrarea audio difuzată s-a făcut referire la șeful doamnei procuror Luminița Cristea, respectiv la procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, şi nu la procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul Augustin Lazăr”, se precizează în comunicatul Parchetului General.

R.D.