10 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 6:30

Parchetul General preia dosarul privind tragedia din Retezat

spot_img

Parchetul General a preluat ancheta care are ca obiect moartea celor doi copii alpiniști în avalanșa din Munții Retezat.

În cursul zilei de astăzi, 25 aprilie 2017, la Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație, s-a înregistrat dosarul penal având ca având ca obiect moartea a doi copii în urma avalanșei din Munții Retezat. Cauza a fost preluată de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Hațeg, având în vedere complexitatea actelor de urmărire penală. Cercetările în cauză se efectuează sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă“, se arată într-un comunicat al Parchetului General.

Potrivit procurorilor, din probatoriul administrat până în prezent a rezultat următoarea situație de fapt:

“În data de 22 aprilie 2017, în jurul orei 07.30, un grup de persoane a plecat de la o cabană situată în Munții Retezat, cu intenția de a se deplasa pe Vârful Peleaga. Ca urmare a avalanșei ce s-a produs pe raza comunei Sălașu de Sus, două dintre persoane, ambele minore, au decedat. Pe măsura derulării cercetărilor vom informa opinia publică”, au mai precizat reprezentanții Parchetului General.

Doi copii, campioni la alpinism, Dor Geta Popescu şi Erik Gulacsi, au murit, sâmbătă, surprinşi de o avalanşă în Munţii Retezat. De asemenea, cinci persoane surprinse de avalanşă, printre care şi taţii celor doi copii, au fost transportate, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la spitalele din judeţul Hunedoara pentru investigaţii.

R.D.

foto: agerpres.ro