4 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 2:09
No menu items!

Parchetul General, obligat să refacă ancheta în cazul “Vadim Tudor”

spot_img

Completul de 5 judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție a decis ieri, definitiv, că Parchetul General este obligat să refacă toată urmărirea penală în dosarul în care președintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a fost trimis în judecată pentru scandalul făcut la sediul partidului atunci când a fost executat silit.

Avocatul lui Vadim Tudor, Mariana Ștefan, a susținut în fața judecătorilor că dosarul este plin de erori care pot fi refăcute doar prin trimiterea dosarului la Parchet.

Susținerile Marianei Ștefan au fost confirmate de decizia de ieri a Completului de 5 judecători.

Liderului PRM i-a fost încălcat dreptul la apărare

Astfel, Mariana Ștefan a invocat faptul că lui Corneliu Vadim Tudor i s-a încălcat dreptul la apărare. Asta pentru că, deși a cerut să fie înștiințată despre orice act de urmărire penală făcut de anchetatori – în conformitate cu o decizie a Curții Constituționale în acest sens – nu a fost anunțată niciodată despre actele de urmărire penală demarate în cauză.

De asemenea, față de liderul PRM s-a început urmărirea penală în condiții nelegale, o parte din schimbarea de încadrare juridică a faptelor sale fiind făcută tot ilegal, a amai arătat avocatul.

În plus, deși executorul judecătoresc Paula Șomâldoc a fost trecută în rechizitoriu ca parte civilă, ea nu a fost niciodată audiată ca parte civilă în dosar.

Mai mult, părțile vătămate înscrise în rechizitoriu, adică ofițerii de poliție care au participat la executarea silită a sediului PRM, au fost audiate ca martori în timpul urmăririi penale.

Cristi Ciupercă