Parchetul General își protejează documentele „strict secret” cu echipamentele denunțătorului de serviciu Tiberiu Urdăreanu

Parchetul General își protejează documentele clasificate „strict secret” cu echipamente cumpărate direct, fără licitație, de la grupul de firme controlat de un denunțător de serviciu al Direcției Naționale Anticorupție.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a achiziționat, săptămâna trecută, echipamente IT pentru „stocarea/procesarea informațiilor clasificate secret de stat nivel strict secret”. Acestea au fost cumpărate, în cadrul a două contracte, încheiate, la 9 noiembrie, în valoare totală de 22.300 de lei (aproximativ 5.000 de euro).

Echipamentele sunt un sistem de calcul tip desktop TEMPEST noWAVE nivel B, o imprimantă A4 monocrom TEMPEST noWAVE, un hard disk extern TEMPEST noWAVE și o memorie USB TEMPEST noWAVE.

Potrivit caietului de sarcini, transportul echipamentelor se va efectua cu poșta specială a Serviciului Român de Informații la sediul Parchetului General, iar plata se va efectua numai după emiterea certificatului de conformitate TEMPEST de către ORNISS. Data limită de primire a echipamentului certificat este 21 decembrie 2018.

FOTO: gandul.info

Echipamentele sunt livrate de grupul de firme UTI Grup SA, controlat de celebrul om de afaceri Tiberiu Urdăreanu, devenit deja celebru pentru denunțurile făcute la Direcția Națională Anticorupție împotriva președintelui PNL, Ludovic Orban, a fostului ministru al energiei, Constantin Niță, sau a ministrului muncii, Lia Olguța Vasilescu, pentru presupuse fapte din perioada în care era primar al Craiovei.

Andi Topală

NICIUN COMENTARIU