1.6 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 13:37
No menu items!

Parchetul General, în carantină. Procurorul din dosarul familiei Iohannis, infectat COVID

spot_img

Aproape toată conducerea Parchetului General se află în izolare după apariția unui caz de coronavirus în instituție, relatează surse din cadrul PÎCCJ pentru STIRIPESURSE.RO. Ioan Șandru, procurorul care a instrumentat dosarul lui Carmen Iohannis, a fost depistat pozitiv cu COVID-19. Procurorilor li s-a cerut să țină situația sub tăcere.

Procurorul general Gabriela Scutea și prim-adjunctul Bogdan Licu se află în concediu în această perioadă, iar conducerea este asigurată de adjuncta Maria Magdalena Militaru, cumnata fostului ministru al justiției, Raluca Prună. Săptămâna trecută, pe 11 august, a avut loc la Parchetul General o ședință cu toți șefii Secției de Urmărire Penală și Criminalistică: șefa secției, Denisa Cristodor, adjunctul acesteia, Marius Voineag, Mihai Hondor, șef al biroului de proprietate intelectuală, Carmen Rusu, șef al biroului de urmărire penaă, Carmen Tundea, șef birou tehnic, Mihai Ilie, șef serviciu criminalistică, și procurorul Ioan Șandru. Ședința a avut loc în biroul adjunctei Magdalena Militaru, relatează surse din parchet.

Procurorul Ioan Șandru a acuzat stări de rău pe tot parcursul săptămânii, motiv pentru care joi a ajuns la spital. I s-au prelevat probe pentru COVID-19 și a părăsit spitalul, sâmbătă participând alături de soție la un botez, după cum reiese și din postările de pe Facebook ale soției acestuia. Luni a primit rezultatul analizelor, care au arătat că este infectat cu coronavirus.

A urmat o anchetă epidemiologică. Toți participanții la ședința de marți au fost testați, mai puțin adjuncta Militaru. Testele au ieșit negative, însă DSP le-a solicitat șefilor din Parchet să se mai izoleze o perioadă la domiciliu. În schimb, restul procurorilor, grefierii și polițiștii și-au menținut programul normal de muncă, deși unii dintre ei au avut contact direct cu Șandru, iar lucrările circulă prin toată clădirea. Mai mult, potrivit surselor din PÎCCJ, procurorilor li s-a transmis să nu „facă valuri” pe acest subiect.

În același timp, miercuri dimineața, s-a nebulizat doar etajul 2 al clădirii, unde are biroul procurorul Șandru, și lifturile. Restul clădirii ar putea fi dezinfectată abia vineri.