14.4 C
București
miercuri, 22 mai 2024 - 11:42
No menu items!

Parchetul General caută sursa! Cine a publicat hotărârea referioare la interdicția de părăsire a domiciliului?

spot_img

Procurorii au fost sesizați pentru a găsi persoana vinovată de divulgarea, fără drept, a unor informații secrete de serviciu sau care nu sunt destinate publicității, infracțiune pedepsită cu până la 3 ani de închisoare în Codul Penal și aflată în competența de investigare e a Parchetului General.

Documentul Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, intitulat „HOTĂRÂREA NR. 14 din 20.03.2020”, este analizat la nivelul Grupului de suport tehnico-științific, sub forma unei propuneri care nu a fost încă aprobată de organismul de suport al Consiliului Național pentru Situatii Speciale și de Urgență.

O precizare a CNSSU arată că, la ”nivelul Grupului de suport tehnico-științific sunt analizate diferite propuneri, pe baza scenariilor referitoare la evoluția răspândirii noului coronavirus (COVID-19), ținând cont de practica altor state care se confruntă cu aceeași problematică”.

Documentul în cauză a circulat intens, vineri dimineața, pe numeroase aplicații de socializare, fiind însoțit inclusiv de un link referitor la o declarație de traseu pe care fiecare cetățean ar fi fost obligat să o completeze.