Parchetul General – bilanț fără presă. Instituția condusă de Daniel Morar, la fel de opacă ca în comunism

Parchetul General își susține bilanțul fără presă

Parchetul General își susține bilanțul fără presă

Parchetul General a anunţat, luni, că îşi va prezenta raportul de activitate în absenţa presei. Este pentru prima dată în ultimii 17 ani când instituția – condusă acum de Daniel Morar – renunță la transparență.

“În data de 5 martie 2013, este organizată, sub forma unei şedinţe de lucru cu procurori cu funcţii de conducere, prezentarea Raportului de activitate a Ministerului Public, pe anul 2012. Şedinţa se va desfăşura fără participarea mass-media”, informează Biroul de presă al Ministerului Public.

Începând cu ora 14.00, Raportul de activitate va fi disponibil pe site, iar reprezentanţii presei vor primi, în format electronic sau hard-copy, un material-sinteză al acestui raport, se arată în același comunicat.

Potrivit Mediafax, după revoluţia din 1989, Ministerul Public a rămas la fel de netransparent ca în timpul regimului Ceauşescu. În 1996, odată cu apropierea alegerilor prezidenţiale şi legislative, procurorul general Manea Drăgulin a fost schimbat din funcţie cu Nicolae Cochinescu, care a pus primele baze de comunicare cu mass-media, mai mult la presiunea jurnaliştilor.

De atunci și până acum, jurnaliștii au participat la toate ședințele de bilanț ale Ministerului Public.

R.D.

NICIUN COMENTARIU