2 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 7:49
No menu items!

Parchetul General a primit din Muntenegru o soluție provizorie în cazul accidentului soldat cu 18 decese

spot_img

parchetul general

Parchetul General analizează mai multe documente primite de la autoritățile din Muntenegru, printre care și o soluție provizorie dispusă de procurorii din această țară, în dosarul accidentului produs în luna iunie soldat cu 18 decese, după ce un un autocar s-a răsturnat într-o prăpastie.

“În cauza privind accidentul din Muntenegru, în continuarea cercetărilor, procurorii procedează la analizarea documentelor transmise (în copie) de autoritățile muntenegrene, printre acestea regăsindu-se: procesul-verbal de cercetare la fața locului, rapoartele de necropsie, actele medicale de diagnostic, precum și o soluție provizorie dispusă în cauză care trebuie confirmată/aprobată de instanță”, precizează un comunicat de presă al Parchetului General.

Totodată, procurorii au pus la dispoziția unora dintre părțile vătămate copii ale actelor medicale sau adrese către Institutul Național de Medicină Legală, în vederea efectuării unor expertize medico-legale.

De asemenea, se poartă corespondență cu societatea de asigurare.

Pe 23 iunie, un autocar cu turiști români s-a răsturnat într-o prăpastie din Muntenegru, în accident pierzându-și viața 18 persoane, iar alte 29 au fost rănite.

Răniții au fost aduși în România pe 25 iunie, cu două aeronave militare, fiind internați la spitalele Universitar, Floreasca, Elias și Bagdasar-Arseni. Unul dintre șoferii autocarului — George Ciobanu — era angajat al Poliției Capitalei.

Parchetul General a deschis un dosar penal în acest caz, pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă în formă calificată.

A.V.