13.2 C
București
sâmbătă, 25 septembrie 2021 - 11:28

Parchetul European a deschis 300 de investigații privind fraude cu fonduri europene

spot_img

Începând cu 1 iunie, data la care Parchetul European și-a început activitatea, au fost deschise 300 de investigații ce vizează posibile cazuri de fraudă cu fonduri europene. Prejudiciul este uriaș: 4,5 miliarde de euro, a anunțat într-o conferință de presă purtătorul de cuvânt al instituției, Tine Hollevoet.

Cele mai multe cazuri investigate de EPPO sunt noi, fiind inclusiv bazate pe informații primite din partea publicului, altele care sunt în curs de investigare au fost preluate de la parchetele naționale.

O astfel de anchetă se desfășoară în Cehia unde mai multe persoane sunt suspectate de fraudă, prin depunerea unor facturi false în cadrul unor presupuse proiecte științifice ce urmau a fi subvenționate de către Uniunea Europeană.

În total, autoritățile au conficat bunuri în valoare de peste 10 milioane de euro în cele 300 de cazuri aflate în investigație.

Nici unul dintre cazuri nu are legătură cu programul de redresare post pandemie. “”Este încă prea devreme”, a spus purtătorul de cuvânt al Parchetului European.

C.D.