8.6 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 11:31

Parastas de șase luni pentru morții din Colectiv, oficiat de Patriarhie

spot_img

Patriarhia Română a anunţat că va organiza un parastas la şase luni de la tragedia din Clubul Colectiv, în urma căreia şi-au pierdut viaţa 64 de persoane.

Sâmbătă, 23 aprilie 2016, au fost oficiate mai multe slujbe de pomenire pentru victimele din Clubul Colectiv în bisericile parohiilor din care aceştia au făcut parte şi în cimitirele unde sunt înmormântaţi, potrivit Biroului de presă al Patriarhiei, citat de patriarhia.ro.

„La împlinirea celor şase luni de la tragicul eveniment din Clubul Colectiv din Bucureşti în urma căruia şi-au pierdut viaţa 64 de tineri, Patriarhia Română îşi exprimă încă o dată compasiunea faţă de familiile îndoliate şi se roagă pentru odihna sufletelor celor trecuţi la Domnul din cauza incendiului”, se arată în comunicatul Patriarhiei Române.

Arhiepiscopia Bucureştilor va organiza un parastas în faţa Clubului Colectiv în ziua de luni, 9 mai 2016, ora 12.00.

„Întrucât cele şase luni se împlinesc la 30 aprilie 2016, în Sâmbăta Mare, zi în care potrivit rânduielilor liturgice nu se oficiază slujbe de pomenire, Arhiepiscopia Bucureştilor va organiza un parastas în faţa Clubului Colectiv în ziua de luni, 9 mai 2016, ora 12.00, prima zi în care se pot oficia astfel de slujbe după sărbătoarea Sfintelor Paşti”, precizează respectivul comunicat.

La această ceremonie sunt aşteptaţi părinţii, rudele şi toţi cei apropiaţi victimelor de la Clubul Colectiv, menţionează Patriarhia Română. 

Olimpia Diaconiuc