13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024 - 0:30
No menu items!

Paramilitari și polițiști răniți după un atac cu grenadă la Kashmir

spot_img

Cel puțin cinci membri ai forțelor paramilitare și patru polițiști au fost răniți vineri, după ce militanți separatiști au efectuat un atac cu grenadă, în Kashmir, conform poliției indiene.  

Grenada a fost aruncată în direcția unui contingent al Forțelor de Poliție Centrale de Rezervă (CRPF) din localitatea Tral, regiunea Pulwama, aflată la aproximativ 46 km sud de orașul Srinagar, capitala de vară a Kashmirului, regiune controlată de India.

Poliția a declarat că, în urma exploziei grenadei, mai mulți membri ai CRPF și ofițeri de poliție au fost răniți. „Cinci membri ai personalului CRPF și patru polițiști au fost răniți astăzi, după ce militanți separatiști au aruncat o grenadă în direcția acestora, în localitatea Tral”, a declarat un oficial al poliției pentru presa indiană:

„Toți aceștia au suferit răni cauzate de schije, astfel că au necesitat tratament spitalicesc.” La scurt timp după atac, forțe suplimentare de poliție s-au grăbit la fața locului și au lansat operațiunea de căutare a atacatorilor. O agenție locală de știri a anunțat că o grupare militantă locală – Hizbul Mujahideen – și-a asumat responsabilitatea pentru atac. În dimineața aceleiași zile, patru militanți, un polițist și un civil au fost uciși într-un schimb de focuri care a avut loc în regiunea Anantnag din Kashmir. Începând cu anul1989, în Kashmir are loc un război de gherilă între militanți pro-Pakistan și forțele de securitate indiene staționate în regiune.

Alex Militaru