1.9 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 23:02
No menu items!

Paradă somptuoasă la Phenian în urma încheierii congresului unicului partid al lui Kim Jong-Un

spot_img

O defilare masivă a fost organizată marți în centrul Phenianului pentru a marca încheierea congresului excepțional al partidului unic, care l-a consacrat pe Kim Jong-Un la conducerea celui mai izolat regim din lume.

Tânărul lider a prezidat această paradă dintr-un balcon care domină imensa Piață Kim Ir-Sen, pe care sute de mii de persoane au transformat-o într-un ocean roșu fluturând buchete de flori în direcția moștenitorului dinastiei familiale aflate de 70 de ani la putere.

Phenianul organizează cu regularitate defilări militare impozante pentru a marca o anumită dată simbolică sau pentru a-și arăta ultimele echipamente militare.

Regimul din Coreea de Nord a anunţat că va consolida arsenalul nuclear, într-o decizie luată la acest congress al Partidului Muncitoresc sfidand rezoluţiile Naţiunilor Unite.

Șeful de stat din Coreea de Nord, Kim Yong-Nam, a cărui funcție este onorifică, s-a adresat mulțimii la începutul paradei pentru a-l felicita pe Kim Jong-Un pentru promovarea sa la congresul Partidului Muncitorilor din Coreea (PTC).

“Alegerea (în funcția de președinte al partidului — n.r.) a arătat încrederea absolută a armatei noastre și a poporului nostru în marele lider Kim Jong-Un”, a spus el.

Kim Yong-Nam le-a cerut nord-coreenilor “să susțină că tărie și fidelitate ideologia și preceptele îndrăgitului lider Kim Jong-Un”.

Congresul PTC, care a durat de vineri până luni, a fost primul după 1980.

Această reuniune i-a permis lui Kim Jong-Un, care a moștenit puterea după moartea tatălui său Kim Jong-Il în 2011, să își întărească statutul de moștenitor incontestabil al dinastiei fondate de bunicul său Kim Ir-Sen.

Mii de delegați au adoptat duminică o moțiunea propusă de Kim Jong-Un privind necesitatea progreselor economice cuplate cu dezvoltarea unei “forțe nucleare de autoapărare”.