3 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 16:34
No menu items!

Parada de Ziua Franței, un omagiu pentru forțele antiteroriste

spot_img

Parada organizată pe Champs-Élysées, în centrul Parisului, cu ocazia Sărbătorii Naţionale a Franţei, a purtat, în acest an, marca omagiului adus forţelor armate şi celor de securitate

champs elysees

Pentru prima oară, la parada de 14 iulie, care s-a desfăşurat în prezenţa preşedintelui Francois Hollande, au participat unităţile de elită ale poliţiei şi jandarmeriei, în semn de omagiu adus intervenţiilor lor în timpul atentatelor de anul acesta de la Paris şi de la Dammartin-en-Goële.

O altă defilare dedicată luptei antiteroriste este cea a Operaţiunii “Sentinelle”, care aminteşte de faptul că 10.500 de militari au fost mobilizaţi pentru a asigura misiuni de protecţie pe teritoriul francez, după atentatele din ianuarie.

Spectacolul de 14 iulie a fost de 55 de avioane, urmate de parada elevilor şcolilor militare, soldaţilor armatei terestre, dar și membri ai echipajului marin, ai armatei aeriene și ai poliţiei naţionale şi pompierilor.

O altă defilare a fost dedicată epidemiei de Ebola, în contextul în care militari francezi, specialişti ai securităţii civile şi pompieri au avut în grijă în Guineea 43 de asistenţi medicali, dintre care 22 contaminaţi de acest virus.