8 C
București
luni, 19 aprilie 2021 - 5:25

Paradă de austeritate pentru 1 Decembrie. Cât va costa?

Mult disputata paradă militară de Ziua Naţională va avea loc totuşi în condiţii de austeritate, primele repetiţii blocând mai multe ore traficul în zona Aviatorilor – Arcul de Triumf – Piaţa Presei Libere.

Chiar premierul Victor Ponta a trebuit să aştepte defilarea militarilor pe trotuarul de vis-a-vis de sediul USL, de pe Kiseleff, alături de acesta fiind şi ministrul de interne, Mircea Duşa. Ponta a declarat după şedinţa săptămânală a USL că România trebuie să aibă o paradă militară de Ziua Naţională, chiar dacă aceasta nu va fi ca cea de pe Champ Elysee sau chiar din Piaţa Roşie. El a precizat că parada de 1 decembrie va costa 400.000 de lei.„Chiar şi într-o perioadă de austeritate maximă pentru Ministerul Apărării Naţionale, din fondul de rezervă al primului-ministru am sprijinit ideea de a se desfăşura această paradă. A fost în fiecare an şi ţine până la urmă de mândria Armatei, a celorlalte instituţii – pentru că nu este doar Armata, mai este şi Ministerul de Interne, SRI – şi nu cred că suntem o ţară chiar atât de săracă încât să nu ne putem sărbători Ziua Naţională. La fel, se fac eforturi şi în străinătate, la ambasadele noastre, la consulate, să avem totuşi o mică sărbătoare pentru ziua de 1 Decembrie. Nu putem să facem lucruri fastuoase, nici ca parada de pe Champs Elysees, nici ca cea din Piaţa Roşie, că nu e cazul, dar o defilare şi o sărbătoare de 1 Decembrie cred că e normal să facem”, a spus premierul.

La Alba-Iulia costă triplu. „Hava își trage comision”

Victor Ponta a mai spus că va aloca bani pentru manifestările din ţară, dar nu şi pentru afacerile de partid, referindu-se la parada de la Alba Iulia pentru care primarul Mircea Hava consideră că este necesară suma de 1,2 milioane de lei. „Păi noi am dat pentru parada în Bucureşti 400.000 de mii de lei şi deci la Alba Iulia e de trei ori mai mare sau îşi atrage partea lui dl Hava? E cu comisionul? Dacă la Alba Iulia costă 1,2 milioane, înseamnă că este cu comisionul dlui Hava”, a spus Ponta care consideră că cine cere de trei ori mai mult decât la Bucureşti are „obrazul foarte gros”. (C.C.)