0.4 C
București
duminică, 29 ianuarie 2023 - 7:10
No menu items!

Papalekas a preluat sediul UniCredit din București, într-o tranzacție imobiliară de 43 mil. €

spot_img

Preluarea a fost aprobată de Consiliul Concurenței

unicredit

Compania Globalworth, controlată de omul de afaceri grec, Ioannis Papalekas, a preluat de la omul de afaceri Raul Doicescu clădirea de birouri UniCredit HQ din zona Piaţa Presei, în care are sediul banca UniCredit Ţiriac.

Tranzacția are o valoare de 43 de milioane euro și a fost avizată de Consiliul Concurenţei.

Papalekas a strâns în primăvara acestui an 144 milioane euro pe bursa de la Londra, piaţă unde este listată compania Globalworth, pentru investiţii, iar la acea dată anunţa că vrea să cumpere clădirea de birouri UniCredit HQ, aceasta fiind inclusă pe o listă de 10 proiecte vizate pentru achiziţii.

UniCredit HQ, clădire cu 14 etaje şi o suprafaţă construită de 24.000 metri pătraţi, din care închiriabili 14.000 metri pătraţi, generează venituri anuale de 3,9 milioane euro şi are o finanţare de 28 milioane euro.

”Achiziţia Bog’Art Offices implică transferul către Globalworth, prin intermediul subsidiarelor sale Serana şi Kusanda, a clădirii de birouri UniCredit Tower, închiriată în prezent în totalitate de către Bog’Art societăţii bancare UniCredit Ţiriac Bank”, se arată în decizia Consiliului Concurenţei.

Tranzacţia urmează să se realizeze efectiv până la data estimată de 31 decembrie 2014. Consiliul a transmis că emite o ”decizie de neobiecţiune privind concentrarea economică realizată prin preluarea controlului unic de către Globalworth, prin Serana şi Kusanda, asupra Bog’Art Offices”.

Aceasta este a treia achiziţie realizată de Papalekas în mai puţin de o lună, după prima clădire din complexul Green Court Bucharest, dezvoltat de grupul suedez Skanska pentru 44 milioane de euro, şi Nusco Tower, pentru 46 milioane de euro. Omul de afaceri a mai cumpărat în ultimii ani Tower Center, Cathedral Plaza sau City Mall, dar şi terenuri pentru proiecte de birouri în Bucureşti.

 Globalworth Real Estate Investments Limited este o societate de investiţii imobiliare fondată de dezvoltatorul şi investitorul imobiliar Ioannis Papalekas, unul dintre cei mai activi investitori imobiliari din România în ultimii ani.

Globalworth, în calitate de achizitor indirect, este o societate pe acţiuni înregistrată în 2013, în Cipru.

Compania Globalworth Real Estate Investments Ltd. (GREIL) este compania mamă a grupului de societăți din care fac parte Globalworth, Seranași Kusanda, GREIL fiind înființată în2013 și listată la bursa din Londra pe segmentul „Alternative Investment Market”.

Grupul GREIL deține participații în România în societăţile SC Globalworth Asset Managers SRL, SC BOB Development SRL, SC BOC Real Property SRL, SC Netron Investment SRL, SC Corinthian Five SRL, SC Tower Center International SRL, SC Upground Estates SRL şi SC SEE Exclusive Development SRL.