-2.8 C
București
sâmbătă, 22 ianuarie 2022 - 3:49
No menu items!

Papahagi mediază conflictul dintre Macovei și Preda, pe o rețea de socializare

spot_img

Papahagi

Fostul lider al PMP, Adrian Papahagi, i-a ”invitat” pe europarlamentarii Monica Macovei și Cristian Preda să renunțe la atacurile reciproce lansate în ultima vreme și să se respecte ”ca doi reformiști ce sunt”. Preda a atacat-o recent pe Macovei, spunând că activitatea sa din PE este mai consistentă decât cea a fostei sale colege de partid.

”Din nefericire, competiția naște conflict, inclusiv între (foști) colegi și prieteni. De aceea, nu mă bucură deloc că gruparea Reformiștilor s-a spart și că Monica Macovei și Cristian Preda se află în concurență”, a scris Papahagi pe o rețea de socializare.

Acesta mai scrie că niciunul dintre lucrurile spuse de Preda sau de Macovei nu sunt drepte.

”Îi invit pe Cristi și pe Monica să se respecte ca doi Reformiști ce sunt, ca oameni educați, de calitate. Îi invit și pe suporterii fiecăruia să recunoască meritele celuilalt. Lumea nu se reduce la Macovei sau nimic, așa cum nu se reduce la PDL/PMP sau nimic”.

Tonul moderat și împăciuitor al lui Papahagi se schimbă însă când vorbește despre candidații altor partide, în afară de PDL și PMP, la europarlamentare.

”Atât Monica Macovei cât și Cristi Preda merită cu prisosință să se regăsească în Parlamentul European, alături de colegi precum Marian-Jean Marinescu sau Teodor Baconschi. Cu toții vor face cinste țării, lucru care nu se poate spune despre diverșii vadimi, severini, ivani sau nicolai”, a adăugat Papahagi în finalul postării.

Un conflict deschis a izbucnit în ultimele săptămâni între foștii colegi de partid Cristian Preda și Monica Macovei, la întețirea căruia contribuie din plin și fiica cea mică a președintelui Elena Băsescu. Totul a plecat de la unele afirmații ale lui Traian Băsescu, potrivit căruia Macovei l-a numit pe Daniel Morar, la șefia DNA, la sugestia sa.

Papahagi a anunțat, la mijlocul lunii februarie, că se retrage din viața politică ”din rațiuni personale” și că își va dedica energia familiei și universității, precizând că va acorda sprijin și încredere PMP și președintelui Traian Băsescu.

C.C.