4.8 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 7:04

Papa Francisc vrea să mestece frunze de coca

spot_img

Consumul de frunze de coca este legal în Bolivia, unde suveranul pontif va face o vizită luna viitoare

papa francisc

Papa Francisc intenţionează să mestece frunze de coca în timpul vizitei pe care o va efectua în Bolivia luna viitoare, a dezvăluit un ministru din guvernul acestei ţări, într-o emisiune difuzată duminică de postul public de televiziune bolivian.

Aflată la altitudinea de 3.650 de metri, La Paz este cea mai “înaltă” capitală administrativă din lume şi, timp de secole, localnicii au mestecat frunze de coca pentru a combate efectele neplăcute pe care înălţimile extreme le pot avea asupra organismului uman.

Deşi reprezintă ingredientul-cheie pentru obţinerea cocainei, frunzele neprocesate ale acestei plante pot fi consumate în mod legal şi sunt în continuare mestecate pe scară largă în Bolivia şi în alte ţări andine. Mulţi amerindieni, inclusiv preşedintele bolivian Evo Morales, se pronunţă în favoarea consumului de frunze de coca, pe care o consideră o plantă sacră.

Îi vom oferi Papei Francisc ceai din coca sau ceva de acest tip contra efectelor altitudinii. El a cerut în mod expres să mestece frunze de coca, aşadar, îl vom aştepta pe Sfântul Părinte cu o frunză sacră de coca.

Marko Machicao,
ministrul culturii din Bolivia

R.D.