21.4 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 15:16

Papa Francisc – vizită istorică pe insula unde au ajuns peste 500.000 de migranți

spot_img

Papa Francisc a ajuns sâmbătă dimineața, pentru câteva ore, pe insula greacă Lesbos, poartă de intrare a migranților în Europa, pentru a reafirma un mesaj de primire și de solidaritate, potrivit AFP.

Avionul Suveranului Pontif a aterizat la ora locală 10.04 (07.04 GMT), cu 14 minute înainte de ora programată, pe aeroportul Mytilene (Grecia), unde a fost așteptat de premierul grec Alexis Tsipras, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu şi de arhiepiscopul ortodox al Atenei şi al întregii Grecii, Ieronim. Vor merge într-o tabără de primire unde cei aproximativ 3.000 de imigranţi stau în condiţii extrem de dificile.

“Este o călătorie puțin diferită de celelalte. O călătorie marcată de tristețe. (…) Ne vom întâlni cu cea mai gravă criză umanitară de la cel De-al Doilea Război Mondial”, a declarat Papa Francisc în timpul zborului spre insula elenă.

Vizita Papei pe Insula Lesbos va dura doar câteva ore, timp în care Suveranul Pontif va transmite un mesaj de solidaritate faţă de imigranţi.

Potrivit anunțului făcut de Vatican, Papa Francisc va efectua sâmbătă o “călătorie umanitară” în insula Lesbos. Vaticanul a comunicat și programul vizitei cu caracter simbolic în care Suveranul Pontif își va exprima solidaritatea cu toți migranții. Deplasarea are și “caracter ecumenic”, având loc împreună cu Patriarhul Bartolomeu I al Constantinopolului și cu Arhiepiscopul Ieronim al II-lea al Atenei și al Întregii Grecii.

Anul trecut, peste o jumătate de milion de imigranţi au tranzitat Insula Lesbos, în drumul lor spre Occident. Anul acesta au ajuns pe insulă 90.000 de oameni, între care foarte mulţi copii.

R.D.