14.1 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 11:40

Papa Francisc: “Vă rog, luaţi-vă banii de aici, ardeţi-i”!

spot_img

Papa Francisc a adoptat o poziţie dură faţă de sursele ilegale pentru donaţiile primite de biserică. Suveranul Pontif a spus, în audienţa sa săptămânală, că biserica nu are nevoie de bani murdari, câştigaţi, de exemplu, din exploatarea muncitorilor prost plătiţi.

„Unii donatori au venit la Biserică să ofere profituri din sângele oamenilor ce au fost exploataţi, trataţi rău, înrobiţi cu muncă plătită rău. Acestora le voi spune: Vă rog, luaţi-vă banii de aici, ardeţi-i”, a spus Papa Francisc.

Suveranul Pontif a mai spus că oamenii lui Dumnezeu nu au nevoie de bani murdari, ci de inimi care sunt deschise în faţa milei lui Dumnezeu.

Papa Francisc a calificat banii drept “balega diavolulu” şi a condamnat practicile capitalismului pe care l-a numit neînfrânat.

Şeful Bisericii Catolice a sporit puterile autorităţii financiare a Vaticanului, dar câinele de pază al finanţelor europene susţine că Sfântul Scaun ar trebui să fie mai agresiv în privinţa infracţiunilor financiare comise de instituţiile bancare ale Vaticanului.

R.D.