17.8 C
București
sâmbătă, 10 iunie 2023 - 3:56
No menu items!

Papa Francisc: Uneori, divorțul poate deveni chiar necesar din punct de vedere moral

spot_img

Papa a precizat că se referă la cazurile de violență în familie și exploatare, care afectează partenerul mai slab sau copiii mici

Papa Francisc

Papa Francisc – liderul unei biserici care a predicat întotdeauna indisolubilitatea căsătoriei – a admis miercuri că uneori este imposibil pentru soți să rămână împreună, transmite DPA.

Este adevărat că…există cazuri când separările sunt inevitabile. Uneori, ele pot deveni chiar necesare din punct de vedere moral.

Papa Francisc

Papa a precizat că se referă la cazurile de violență în familie și de exploatare, care afectează partenerul mai slab sau copiii mici.

Remarcile sale survin la o zi după publicarea unui document de lucru pentru Sinodul care va avea loc în perioada 4-25 octombrie, un summit mondial al episcopilor ce va lua în discuție cum să fie tratate persoanele care nu respectă etica familiei catolice, inclusiv pe cei divorțați, cuplurile necăsătorite și homosexualii.

În jurul nostru vom găsi multe familii în situații așa-numite neregulate — nu-mi place acest cuvânt — și ne punem multe întrebări.Cum le putem ajuta? Cum le putem sprijini? Cum le putem sprijini, astfel încât copiii să nu devină ostatici ai tatălui sau ai mamei lor?

Papa Francisc

R.D.